Curse aeriene de la Iaşi către Roma, Paris şi Londra, începând cu decembrie

Directorul general al companiei Tarom, Sorin Georgescu, a declarat că până la jumătatea anului viitor Iaşiul va avea legături aeriene directe cu Roma, Paris şi Londra, el precizând că Tarom va înfiinţa o bază operativă pe aeroportul din Iaşi.

1711 afișări
Imaginea articolului Curse aeriene de la Iaşi către Roma, Paris şi Londra, începând cu decembrie

Curse aeriene de la Iaşi către Roma, Paris şi Londra, începând cu decembrie (Imagine: Lucia Efrim/ Mediafax Foto)

Sorin Georgescu a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că pentru Tarom Iaşiul reprezintă un punct strategic important, el adăugând că vor fi introduse curse aeriene către mai multe oraşe europene importante.

Potrivit directorului general al Tarom, începând cu 1 decembrie vor fi introduse zboruri din Iaşi către Roma, urmând ca din primăvara anului 2013 de la Iaşi să existe curse aeriene şi către Londra şi Paris.

"Pentru Roma vor exista trei-patru frecvenţe pe săptămână. Din primăvara viitoare, se va putea zbura din Iaşi şi către Paris şi Londra, apoi ne gândim să introducem şi curse Iaşi-Verona şi Iaşi-Torino. Totodată, analizăm varianta unor zboruri interne Iaşi-Cluj, Iaşi. Timişoara şi Iaşi-Constanţa", a afirmat directorul Tarom.

Totodată, el a anunţat că la Iaşi va fi înfiinţată o bază operativă a companiei Tarom.

"Vom avea personal şcolarizat în Iaşi - echipaje de comandă şi de stewardese. E nevoie de o bază la Iaşi în condiţiile în care vor fi introduse zboruri suplimentare”, a spus Sorin Georgescu.

La rândul său, directorul Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că a purtat discuţii cu mai multe companii aeriene, dar că în final s-a decis colaborarea cu Tarom.

"Sunt multe în plan, inclusiv curse de la Iaşi către Munchen, Frankfurt şi Amsterdam, operate tot de Tarom", a spus Marius Bodea.

În prezent, pe aeroportul ieşean există o singură cursă externă, spre Viena, operată de compania Austrian Airlines.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici