Daimler a contractat o linie de credit de 9 miliarde euro de la 40 de bănci

Grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a încheiat un acord cu un consorţiu format din peste 40 de bănci pentru o linie de credit de 9 miliarde euro, finanţând astfel programul ambiţios de dezvoltare a unor modele noi, cu scopul de a deveni lider de piaţă până în 2020.

153 afișări
Imaginea articolului Daimler a contractat o linie de credit de 9 miliarde euro de la 40 de bănci

Daimler a contractat o linie de credit de 9 miliarde euro de la 40 de bănci

Finanţarea va înlocui o linie de credit existentă, de 7 miliarde euro, care ar fi urmat să se încheie în 2015, potrivit unui comunicat al Daimler, citat de Bloomberg.

Noua linie de credit are o durată de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungită până în 2020.

"Suntem încântaţi de interesul mare pentru această linie de credit. Am decis să înnoim mai devreme finanţarea existentă, în principal datorită condiţiilor favorabile de piaţă, şi am obţinut astfel o lichiditate solidă pe termen lung", a declarat în comunicat directorul financiar al Daimler, Bodo Uebber.

Consorţiul este format din peste 40 de bănci din Europa, Asia şi continentul american, iar licitaţia a fost "suprasubscrisă semnificativ", a precizat compania.

Directorul gneeral al Daimler, Dieter Zetsche, s-a angajat să readucă Mercedes-Benz pe primul loc în topul producătorilor de automobile de lux până în 2020. Compania a căzut pe locul al treilea după vânzări în 2011, fiind devansată de BMW şi Audi, divizie a Volkswagen.

Grupul speră să atingă acest obiectiv prin investiţii în dezvoltarea a numeroase modele noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici