Dan Suciu: Creditarea a ajuns la un prag de semnal, dar nu de alertă, pentru ca BNR să o limiteze

Creditarea a ajuns la un prag de semnal şi, atunci când va ajunge la un prag de alertă, BNR va impune măsuri de limitare a creditării. Însă, acum nu suntem la pragul de alertă. Doar am depăşit un prag de semnal, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

843 afișări
Imaginea articolului Dan Suciu: Creditarea a ajuns la un prag de semnal, dar nu de alertă, pentru ca BNR să o limiteze

“În ultimele trimestre am avut un ritm alert de creditare şi de aceea am ajuns la un nivel de semnal. Oamenii trebuie să ştie că nivelul actual la care dobânzile sunt foarte scăzute nu va continua la nesfârşit. Prima Casă este principalul element de creditare. Scăderea gradului de îndatorare este una dintre pârghiile care ar limita creditarea. Este cea mai eficientă, dar nu este neapărat prima”, a precizat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR) a arătat că marea majoritate a populaţiei este deja îndatorată. “Nu este mai foarte mult loc de creditare pentru populaţie şi băncile ar trebui să se orienteze către creditarea firmelor”, a subliniat Suciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici