De Vrijer: Acordul nu e nici deraiat, nici nederaiat. Guvernul s-a angajat să ia măsuri şi pare serios

Acordul cu România nu poate fi considerat deraiat, deocamdată, întrucât Guvernul s-a angajat să ia măsuri corective pentru a atinge obiectivele convenite în program şi pare serios că va pune în aplicare ceea ce a promis, a declarat Erik de Vrijer, şeful misiunii de evaluare a FMI.

705 afișări
Imaginea articolului De Vrijer: Acordul nu e nici deraiat, nici nederaiat. Guvernul s-a angajat să ia măsuri şi pare serios

Erik de Vrijer (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul va lua măsuri de corecţie pentru a atinge obiectivele programului, deci ne trebuie mai mult timp, pentru că au părut angajaţi şi serioşi că vor face ce au promis că fac. Acordul nu e nici, deraiat nici nederaiat", a spus de Vrijer, întrebat dacă poate spune că acordul cu România este considerat deraiat.

Şeful misiunii a adăugat că Guvernul a cerut o amânare de trei luni, ceea ce înseamnă că aceste evaluări vor fi finalizate prin votul în Consiliul Director al FMI la finele lunii iunie.

"Din moment ce ratezi mai multe ţinte indicative, atunci banii care erau disponibili după a şasea evaluare nu ar mai putea fi traşi, deşi acesta este un program preventiv, până când nu sunt aprobate cele trei derogări de la boardul FMI, adică în iunie", a adăugat de Vrijer.

Cu alte cuvinte, România nu va avea la dispoziţie bani de la FMI până când board-ul instituţiei nu va aproba evaluările a şaptea şi a opta.

De Vrijer a explicat că dacă România nu îndeplineşte precondiţiile asumate până în iunie, atunci acordul va expira şi nu va mai exista niciun fel de înţelegere între FMI şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici