Dealerul Hyundai din Bulgaria,amendat cu suma record de 8 mil.euro

Comisia pentru Protejarea Concurenţei din Bulgaria a impus dealerului local al grupului sud-coreean Hyundai o amendă record, de 15,9 milioane leva (8 milioane euro), relatează Novinite.

254 afișări
Imaginea articolului Dealerul Hyundai din Bulgaria,amendat cu suma record de 8 mil.euro

Dealerul Hyundai din Bulgaria,amendat cu suma record de 8 mil.euro

Amenda reprezintă 10% din cifra de afaceri din 2012 a Industrial Commerce EOOD, dealerul autorizat al Hyundai din Bulgaria.

Alţi cinci dealeri care au colaborat cu această companie au fost amendaţi la rândul lor cu sume cuprinse între 2.500 de euro şi 150.000 de euro.

Amenzile au fost impuse din cauza colaborării pentru practici anticoncurenţiale, precum fixarea preţurilor de vânzare pentru automobilele noi, piesele de schimb şi tarifele de service.

Autoritatea antitrust a interzis totodată dealerilor să vândă maşini şi piese de schimb ale companiilor concurente, precum şi implicarea în tranzacţii încrucişate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici