Decizia luată de americani, după ce mai multe avioane Osprey s-au prăbuşit inexplicabil

Pentagonul lasă 400 de avioane Osprey la sol, după cele mai recente prăbuşiri de avion: cauzele defecţiunilor sunt necunoscute.

549 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de americani, după ce mai multe avioane Osprey s-au prăbuşit inexplicabil

Un aparat Osprey la sol

După accidentul de pe coasta Japoniei, în care cei opt membri ai echipajului V-22 Osprey care s-au prăbuşit în mare au murit, Pentagonul a decis să abandoneze la sol întreaga flotă de aeronave care cu caracteristica decolării şi aterizării precum elicopterele.

„Investigaţiile preliminare indică faptul că accidentul a fost provocat o defecţiune materială, dar cauzele defecţiunii sunt momentan necunoscute”, se arată într-un comunicat al Comandamentului pentru Operaţii Speciale a Forţelor Aeriene din SUA.

Avionul prăbuşit se afla într-un zbor de antrenament de rutină în largul coastei insulei Yakushima. „Decizia de a menţine aeronava la sol ne va oferi timp şi spaţiu pentru o investigaţie amănunţită, pentru a stabili cauzele şi recomandările pentru revenirea în exploatare a aeronavei CV-22”, conchide comunicatul.

Recent au avut loc şi alte accidente grave în care au fost implicate aeronave Osprey: în 3 august, puşcaşi marini au fost ucişi şi alţii au fost răniţi când o aeronavă de acest tip s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu în Australia.

În 2022, cinci puşcaşi marini au murit când MV-22B Osprey în care călătoreau s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în California. În acelaşi an, alţi 4 soldaţi şi-au pierdut viaţa într-un accident similar, la un exerciţiu NATO în Norvegia.

Potrivit Boeing, cel puţin 400 de Osprey au fost livrate în SUA şi sunt utilizate în principal de Forţele Aeriene şi de Marina SUA în Japonia şi în alte părţi ale lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici