Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari, cu Microsoft acţionar

Producătorul de PC-uri Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari prin care fondatorul companiei, Michael Dell, va păstra controlul, iar Microsoft va deveni unul dintre cei mai importanţi acţionari.

205 afișări
Imaginea articolului Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari, cu Microsoft acţionar

Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari, cu Microsoft acţionar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul de Administraţie al Dell se pregătea luni seară să intre în şedinţă pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anunţat încă de marţi dimineaţă, potrivit Bloomberg

Tranzacţia evaluează Dell la 13,5 – 13,75 dolari pe acţiune. Titlurile Dell au închis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde de dolari.

Microsoft va investi două miliarde de dolari la Dell prin această operaţiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participaţia pe care o deţine, de 15,7%, evaluată la 3,6 miliarde de dolari, şi va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personală pentru a deţine pachetul majoritar, a afirmat sura citate.

Valoarea tranzacţiei include şi datorii de 15 miliarde de dolari. Diferenţa până la 24 de miliarde de dolari va fi acoperită astfel de Microsoft, Silver Lake, Michael Dell şi din rezervele companiei, care va răscumpăra acţiuni de câteva miliarde de dolari pentru a se delista.

Producătorul de PC-uri este listat la bursă de 25 de ani, dar a avut probleme în ultima perioadă, nereuşind să ţină pasul cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor şi cu tranziţia către cloud computing.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Dell, Microsoft şi Silver Lake au refuzat să comenteze informaţiile.

Dell a fost fondată cu aproape 30 de ani în urmă în campusul Universităţii din Texas cu un capital de 1.000 de dolari. La un moment dat, valoarea de piaţă a companiei depăşea 100 miliarde de dolari.

Dell a fost cel mai mare producător de PC-uri până în 2007, când a fost depăşit de Hewlett-Packard, răsturnare care l-a determinat pe Michael Dell să revină în funcţia de CEO după o pauză de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici