Demisii la Alro Slatina. Fiul miliardarul Mitschinki pleacă din Consiliul de Administraţie

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), cel mai mare consumator de energie electrică din România, a anunţat luni că Aleksandr Barabanov, Pavel Primakov şi Pavel Machitski şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie al companiei.

4244 afișări
Imaginea articolului Demisii la Alro Slatina. Fiul miliardarul Mitschinki pleacă din Consiliul de Administraţie

Demisii la Alro Slatina. Fiul miliardarul Mitschinki pleacă din Consiliul de Administraţie

”Societatea va proceda in continuare pentru acoperirea pozitiilor vacante potrivit prevederilor legale corespunzatoare”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Alro este deţinută de grupul rus VImetco, controlat de omul de afaceri Vitali Machitski. Fiul acestuia, Pavel Machitski, ocupă funcţia e director financiar adjunct la nivelul grupului şi este membru în CA la Alro Slatina, Vimetco Trading SRL şi Vimetco NV.

Alro are 1,02 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de Vimetco.

La finalul anului 2018, în acţionariatul companiei au intrat şi fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, prin vehiculul de investiţii Paval Holding (23,2%). Fondul Proprietatea (FP) deţine 10,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile înregistrează o scădere de 27%, pe fondul unor tranzacţii de 5,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alro,
conducere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici