Deutsche Telekom va investi 23,5 miliarde de euro în modernizarea reţelelor de telefonie din Germania

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, va investi în următorii cinci ani 23,5 miliarde de euro în modernizarea reţelelor de telefonie fixă şi mobilă şi digitalizarea infrastructurii din Germania, pe fondul concurenţei din partea Vodafone Group şi Telefonica.

195 afișări
Imaginea articolului Deutsche Telekom va investi 23,5 miliarde de euro în modernizarea reţelelor de telefonie din Germania

Deutsche Telekom va investi 23,5 miliarde de euro în modernizarea reţelelor de telefonie din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru perioada 2010-2015, grupul a alocat fonduri de 23 de miliarde de euro pentru investiţii.

Anunţul făcut de directorul general Timotheus Hoettges precede o întâlnire cu investitorii care va avea loc luna viitoare, la care va fi prezentat planul financiar pe termen lung al grupului, transmite Bloomberg.

Planul de investiţii al Deutsche Telekom exercită presiunie asupra Vodafone, al cărui director general, Vittorio Colao, a declarat în noiembrie că vrea să reducă cheltuielile, după finalizarea, anul viitor, a unui program de modernizare a reţelelor la nivel mondial, numit Project Spring, în valoare de 19 miliarde de lire sterline (24,8 miliarde euro).

"Nu putem începe să investim, iar apoi dintr-o dată să ne oprim. Construirea reţelelor este ceea ce ştim să facem cel mai bine. Vom lăsa altora construcţia de aplicaţii şi servicii", a spus Hoettges, într-un interviu acordat la conferinţa Digital Life Design.

Şeful Deutsche Telekom a explicat că o reţea care permite transmisia rapidă de date indiferent unde se află utilizatorii va da un avantaj companiei în negocierile cu furnizorii de conţinut.

Concurenţa pentru clienţi s-ar putea intensifica dacă producători de software precum Google şi Facebook vor decide să se implice în sectorul infrastructurii, peste câţiva ani, a mai sus Hoettges.

Cheltuielile mai mare ale Deutsche Telekom avantajează producători de echipamente de reţele precum Ericsson, Alcatel-Lucent, Nokia şi Huawei Technologies.

Deutsche Telekom este concurată tot mai mult în Germania de Telefonica Deutschland Holding, care a fuzionat anul trecut cu divizia E-Plus a Royal KPN, fiind lider pe piaţa din Germania în funcţie de numărul de clienţi. Vodafone a preluat la rândul său anul trecut furnizorul de servicii prin cablu Kabel Deutschland Holding.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici