Din 100 de beculeţe din pomul de Crăciun din România, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro şi 3 de energia solară

Energia consumată în România provine în proporţie de 94% din producţia autohtonă, cea mai mare parte din termocentrale şi hidrocentrale, şi 6% din import - proporţii care se pot reflecta chiar în cele 100 de beculeţe ale instalaţiei din pomul de Crăciun, reiese din datele INS consultate de MEDIAFAX.

647 afișări
Imaginea articolului Din 100 de beculeţe din pomul de Crăciun din România, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro şi 3 de energia solară

EXCLUSIV Din 100 de beculeţe ale pomului de Crăciun, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Resursele de energie generate în acest an (în primele 10 luni – ultima raportare) au provenit în proporţie de 94% din producţia autohtonă şi 6% din import, arată datele Institutului Naţional de Stratistică (INS). Astfel că, în instalaţia noastră, energia din producţia autohtonă aprinde 94 de beculeţe, iar energia adusă din import aprinde 6 beculeţe.

Detaliat pe surse de energie, cea produsă în termocentrale (37% din total) aprinde cele mai multe beculeţe (37), urmată de cea produsă în hidrocentrale (30%), care aprinde 30 de beculeţe.

Energia produsă de Nuclearelectrica (17% din total resurse) aprinde 17 beculeţe din 100, apoi cea obţinută în centralele electrice eoliene aprinde 7 beculeţe, iar cea obţinută în centralele fotovoltaice (panouri solare) aprinde 3 beculeţe. Soarele, am putea spune, aprinde trei beculeţe din pomul de Crăciun.

Ca evoluţie, faţă de anul 2015 doar energia din hidrocentrale a crescut (cu 15,7%) şi cea din import (cu 3,5%), celelalte resurse fiind în scădere cu până la 14%, mai arată datele centralizate de INS.

„În primele 10 luni din acest an, resursele de energie electrică au fost de 56.941,2 milioane de kWh, în scădere cu 269,8 milioane de kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2015”, a comunicat recent INS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici