Directorul general al FMI: Nu există alternativă la austeritate

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat joi, după manifestaţiile anti-austeritate din ziua de 1 Mai, că nu există alternativă la această politică.

662 afișări
Imaginea articolului Directorul general al FMI: Nu există alternativă la austeritate

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lagarde participă la un simpozion din Saint-Gall, în nord-estul Elveţiei, un fel de mini-Davos care reuneşte anual lideri internaţionali, organizat de universitatea din localitate.

Ea a arătat că nu există alternativă la austeritate şi că eforturile actuale ale guvernelor trebuie continuate.

Într-un interviu difuzat pe pagina de Internet a televiziunii elveţiene RTS Lagarde a apreciat că situaţia este dificilă, este nevoie de disciplină bugetară şi favorizate "elemente de creştere", pentru promovarea investiţiilor şi a locurilor de muncă.

În privinţa Germaniei şefa FMI a spus că ţara este pe cale "să culeagă fructele politicii sale".

În opinia sa, în lume există trei tipuri de creştere economică, cea mai rapidă în ţările emergente, urmată de cea din Statele Unite, Suedia şi Elveţia. A treia grupă este formată din zona euro şi Japonia, care au greutăţi să revină la creştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici