Dorina Mihăilescu a demisionat din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Dorina Mihăilescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care a prezentat şi calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, în urma adoptării OUG care reduce la 9 numărul membrilor acesteia.

384 afișări
Imaginea articolului Dorina Mihăilescu a demisionat din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Dorina Mihăilescu a demisionat din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (Imagine: Shutterstock)

"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, înclusiv a doamnei Dorina Mihăilescu, care a venit astăzi, în calitate de membru", a declarat Dumitrescu marţi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

În 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepreşedinte ASF, a demisionat, invocând motive personale, atribuţiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu.

"În conducerea ASF rămân nouă membri. Procedura se ia de la început. Se numesc toţi încă o dată conform cu legislaţia care a fost modificată. Nu au demisionat unii şi rămân ceilalţi. Toţi intră în procedură, încep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele şi se prezintă în vot, se supun votului plenului", a precizat vicepreşedintele Senatului.

Potrivit legislaţiei, iniţal, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducând numărul acestora la 9. Modificarea ordonanţei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii instituţiei.

"La această şedinţă a birourilor permanente reunite am avut câteva chestiuni tehnice. În primul rând a fost vorba despre ASF, în sensul de a se declanşa procedura în termen de 15 zile în conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanţa, de adoptare a Ordonanţei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul până săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili când va fi şedinţa comună pentru a fi numită conducerea ASF", a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat că de marţi începe depunerea candidaturilor, urmată de audieri, iar săptămâna viitoare se va decide când va avea loc numirea noilor membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici