Dragnea convinge chinezii să investească în agricultură cu un test: Le pun pe masă o roşie românească

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a invitat pe investitorii chinezi din agricultură să vină în România pentru a se convinge de calitatea pământului şi a produselor autohtone, spunându-le că în vară, când speră să fie vizita, le va face cel mai bun test, şi anume să guste o roşie româneasă şi una străină

858 afișări
Imaginea articolului Dragnea convinge chinezii să investească în agricultură cu un test: Le pun pe masă o roşie românească

Dragnea convinge chinezii să investească în agricultură cu un test: Le pun pe masă o roşie românească (Imagine: Alexandru Moise/Mediafax)

Aflat în China, vicepremierul s-a întâlnit cu cu investitorii chinezi în agricultură, organizaţi în Asociaţia chineză pentru dezvoltare agricolă în străinătate, cărora le-a propus să vină în România pentru a gusta din produsele agricole şi a compara, astfel, calitatea legumelor şi a fructelor româneşti cu cea a produselor din alte ţări.

"Tot ce produce pământul românesc este foarte gustos, orice aliment. Trebuie să veniţi la vară în România şi o să vă invit să gustaţi o roşie românescă şi roşii aduse din alte ţări şi să faceţi dumneavoastră singuri diferenţa", le-a spus Dragnea investitorilor chinezi.

El a explicat ulterior jurnaliştilor că oficialii români trebuie să se lupte pentru a scoate în evidenţă calitatea superioară a produselor agricole autohtone şi a atrage, astfel, investiţii.

"Am spus un mare adevăr pe care trebuie să-l conştientizăm cu toţii şi să ne batem pentru asta. Ştim că pământul din România este curat, sănătos şi foarte gustos. O roşie care e crescută în România este mai gustoasă decât orice roşie crescută oriunde în lume. Şi cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firmă străină să investească în agricultura din România, să investească pentru a produce alimente, este să guste o roşie. Eu am făcut asta de multe ori, de-a lungul anilor, cu toate delegaţiile străine care veneau la mine, în Teleorman, şi nu a existat cineva care să nu constate acest lucru", a spus Dragnea.

El a reluat şi ideea de le oferi investitorilor chinezi să guste produse agricole româneşti.

"Când ei vor veni la vară - şi sper să vină - o să fac exact ce le-am spus: o să le pun pe masă o roşie românească şi şapte, opt roşii din alte ţări, un ardei românesc, un castravete, chiar şi fructe, ca să vadă ce poate să producă pământul ăsta bogat pe care-l avem în ţară”, a explicat Dragnea.

El i-a asigurat pe investitorii chinezi că România are un potenţial agricol foarte mare, o climă favorabilă, suficiene surse de apă, specialişti în agricultură şi personal muncitor, transmiţând, ulterior, că aceştia sunt interesaţi să investească în silozuri şi în capacităţi de procesare a produselor agricole.

Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici