E.ON vinde activele din Norvegia către miliardarul rus Mihail Fridman, pentru 1,6 miliarde dolari

Grupul german de utilităţi E.ON a încheiat un acord de vânzare a activităţilor de explorare şi producţie din Norvegia către compania DEA Deutsche Erdoel, deţinută de LetterOne, fond de investiţii al miliardarului rus Mihail Fridman, pentru 1,6 miliarde de dolari, relatează Reuters.

221 afișări
Imaginea articolului E.ON vinde activele din Norvegia către miliardarul rus Mihail Fridman, pentru 1,6 miliarde dolari

E.ON vinde activele din Norvegia către miliardarul rus Mihail Fridman, pentru 1,6 miliarde dolari

Preţul include o componentă în numerar de 100 de milioane de dolari.

Grupul analiza vânzarea activelor din Norvegia din noiembrie 2014. Activele respective includ 43 de licenţe, majoritatea de explorare, precum şi o participaţie de 28% la perimetrul de petrol şi gaze Skarv şi o alta de 30% la perimetrul Njord.

E.ON continuă să vândă active, înainte de a separa de grup restul activităţilor din domeniul petrolului şi gazelor, în 2016.

Grupul german E.ON este prezent şi pe piaţa din România, din anul 2005. În prezent, E.ON România asigură electricitate şi gaze pentru peste 3 milioane de consumatori din 20 de judeţe. E.ON este primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate. Compania asigură electricitate în peste 2.540 de localităţi şi gaze naturale în mai mult de 1.000 de localităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici