Economia Germaniei a crescut cu 2,2% în trimestrul al doilea, cel mai bun rezultat în 23 de ani

Economia Germaniei a crescut cu 2,2% în trimestrul al doilea, cel mai bun rezultat din ultimii 23 de ani, datorat investiţiilor şi exporturilor, iar ministrul Economiei, Rainer Bruederle, a declarat că PIB-ul ar putea avansa cu mult peste 2% în acest an.

35 afișări
Imaginea articolului Economia Germaniei a crescut cu 2,2% în trimestrul al doilea, cel mai bun rezultat în 23 de ani

Economia Germaniei a crescut cu 2,2% în trimestrul al doilea, cel mai bun rezultat în 23 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

Cifra raportată de Biroul Federal de Statistică pentru creşterea economică din trimestrul al doilea a depăşit cu mult media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, de 1,3%.

Instituţia a revizuit totodată cifrele pe primul trimestru, indicând că economia a crescut în perioada ianuarie-martie cu 0,5%, şi nu cu 0,2%, cât arătau datele preliminare.

PIB-ul Germaniei a fost totodată cu 4,1% mai mare în trimestrul al doilea al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o expansiune anualizată de 2,1% în primele trei luni. Analiştii estimau o creştere de numai 2,4% faţă de trimestrul doi din 2009.

"Odată cu creşterea revizuită în sus din trimestrele anterioare, dinamica celui de-al doila trimestru face ca un avans de mult peste 2% să fie posibil pentru 2010", a declarat Bruederle, într-un comunicat de presă, preluat de Reuters.

Germania este cea mai mare economie europeană, cel mai mare exportator din UE şi, totodată, una dintre cele mai importante pieţe de desfacere din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici