Euro a scăzut la minimul ultimilor 10 ani faţă de yen

Euro a scăzut joi la minimul ultimilor 10 ani faţă de yen şi la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni în raport cu dolarul, investitorii aşteptând cu nervozitate licitaţia de obligaţiuni pe termen lung programată de guvernul italian.

360 afișări
Imaginea articolului Euro a scăzut la minimul ultimilor 10 ani faţă de yen

Euro a scăzut la minimul ultimilor 10 ani faţă de yen (Imagine: Shutterstock)

Euro s-a depreciat cu 0,1%, la 1,2922 dolari, după ce a atins pe pieţele asiatice un minim de 1,2887 dolari, cel mai redus din 10 ianuarie, când moneda unică a înregistrat cel mai scăzut curs din acest an, de 1,286 dolari.

Euro a atins totodată minimul ultimilor 10 ani faţă de moneda japoneză, coborând la 100,33 yeni, din cauza vânzărilor de valută derulate de investitorii retail japonezi şi de exportatori.

Volatilitatea este accentuată de volumul redus de tranzacţionare caracteristic sfârşitului de an.

Guvernul italian vrea să împrumute joi 8,5 miliarde euro prin emisiunea de obligaţiuni cu maturitatea la trei, şapte şi zece ani, investitorii aşteptând semnale privind evoluţia costurilor de finanţare pe termen lung suportate de stat.

Dobânzile pe termen scurt plãtite de Italia şi celelalte state de la "periferia" zonei euro au scăzut puternic în ultimele zile datorită schemei de finanţare pe trei ani derulată în premieră de Banca Centrală Europeană pentru a injecta în piaţă lichiditate ieftină.

Analiştii anticipează că moneda euro va continua să se deprecieze, din cauza crizei datoriilor de stat care persistă în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici