Exporturile Braziliei către ţările arabe au atins cel mai înalt nivel din ultimii 33 de ani

Exporturile din Brazilia către cele 22 de ţări din Liga Naţiunilor Arabe au generat venituri record de 17,7 miliarde de dolari în 2022, cel mai ridicat nivel din 1989 încoace, a anunţat joi Camera de Comerţ Arabo-Braziliană, citată de Reuters.

547 afișări
Imaginea articolului Exporturile Braziliei către ţările arabe au atins cel mai înalt nivel din ultimii 33 de ani

Sursa foto: Profimedia

Cifra reprezintă o creştere de 23,06% faţă de anul precedent şi plasează lumea arabă drept un partener comercial cheie al naţiunii sud-americane, care face, de asemenea, multe afaceri cu China şi Europa.

Ţările arabe din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cumpără predominant produse agro-alimentare precum carne şi cereale din Brazilia. Vânzările de astfel de bunuri au reprezentat 71% din totalul exportat de Brazilia în regiune, a precizat Camera.

La fel ca în anii precedenţi, exporturile de carne de pasăre braziliană către ţările din Ligă s-au evidenţiat, crescând cu 26,35% în valoare, deoarece afacerile nu au fost descurajate de încercările de creştere a producţiei naţionale în Orientul Mijlociu.

Naţiunile arabe au plătit în medie în jur de 2.172 de dolari pe tona de pui brazilian în 2022, mai mult decât 2.022 de dolari pe care ceilalţi clienţi ai Braziliei i-au debursat, a precizat Camera.

Datele evidenţiază importanţa Braziliei ca furnizor de alimente pentru lumea arabă, unde cumpărătorii plătesc o primă pentru carnea produsă în conformitate cu cerinţele dietetice musulmane. De asemenea, evidenţiază efectele cererii puternice de importuri în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi impactul inflaţiei mondiale a alimentelor asupra valorilor comerciale.

Camera a declarat că inflaţia alimentară globală a fost exacerbată de pandemia şi de războiul din Ucraina, care au perturbat fluxurile comerciale internaţionale de porumb şi grâu şi au ridicat preţurile.

Capacitatea Braziliei de a produce volume mari de alimente de înaltă calitate sugerează că ţara va rămâne un mare furnizor de pui, chiar şi în condiţiile în care naţiunile arabe importatoare investesc pentru a creşte capacitatea locală subvenţionată de veniturile din petrol, a precizat Camera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici