FACEBOOK pierde lunar milioane de utilizatori. Spre ce reţele de socializare se îndreaptă aceştia

Facebook pierde lunar milioane de utilizatori în Statele Unite, Marea Britanie şi alte pieţe mature, potrivit firmelor de analiză a pieţei, în condiţiile în care reţelele alternative de socializare atrag atenţia celor aflaţi în căutarea unor noi platforme online.

6246 afișări
Imaginea articolului FACEBOOK pierde lunar milioane de utilizatori. Spre ce reţele de socializare se îndreaptă aceştia

FACEBOOK pierde lunar milioane de utilizatori. Spre ce reţele de socializare se îndreaptă aceştia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Analiştii anticipează că veniturile Facebook au urcat în primul trimestru cu 36%, dar studiile sugerează că expansiunea companiei în Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări europene mari a atins nivelul maxim, relatează The Guardian.

Cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial a pierdut în luna martie 6 milioane de vizitatori din SUA, reprezentând o scădere de 4% a numărului acestora, potrivit firmei de analiză SocialBakers. În Marea Britanie, numărul utilizatorilor s-a redus cu 4,5%, respectiv cu 1,4 milioane de persoane. În ultimele şase luni, Facebook a pierdut aproape 9 milioane de vizitatori în Statele Unite şi 2 milioane în Marea Britanie.

O tendinţă similară se înregistrează în Canada, Spania, Franţa, Germania şi Japonia, unde Facebook are printre cei mai mulţi utilizatori. Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze.

"Problema este că în SUA şi Marea Britanie majoritatea celor interesaţi să se înscrie pe Facebook au făcut-o deja. Intervine plictiseala, când oamenii vor să încerce ceva nou. Facebook se va duce ca MySpace? Riscul este relativ mic, dar nu se poate spune că nu există", a declarat Ian Maude, analist media la Enders Analysis.

Reţele de socializare alternative, precum Instagram, serviciul de partajare a fotografiilor care a atras 30 de milioane de utilizatori în 18 luni, înainte ca Facebook să cumpere compania în 2012, atrag interesul utilizatorilor mai tineri.

Path, o reţea de socializare pentru telefoanele mobile, fondată de un fost anagajat al Facebook, Dave Morin, şi care restricţionează numărul de prieteni la 150, câştigă 1 milion de utilizatori pe săptămână şi a ajuns recent la 9 milioane de persoane.

Facebook creşte rapid în America de Sud, unde numărul vizitatorilor lunari a urcat în martie cu 6% în Brazilia, la 70 de milioane de persoane, potrivit firmei de analiză SocialBakers, ale cărei informaţii sunt folosite de companiile care se promovează pe reţeaua de socializare.

Miercuri, Facebook urmează să îşi prezinte rezultatele financiare, analiştii de pe Wall Street anticipând venituri de circa 1,44 miliarde de dolari, în creştere de la 1,06 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Acţionarii vor fi interesaţi în special de creşterea bazei de utilizatori şi dacă veniturile din publicitate şi-au menţinut ritmul de creştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici