Facebook: Un litigiu cu Yahoo privind patentele poate avea impact financiar asupra companiei

Facebook a anunţat miercuri că un litigiu cu Yahoo! privind drepturi de proprietate intelectuală ar putea avea un impact financiar asupra companiei, cea mai populară reţea de socializare la nivel mondial fiind acuzată că a folosit ilegal mai multe patente.

163 afișări
Imaginea articolului Facebook: Un litigiu cu Yahoo privind patentele poate avea impact financiar asupra companiei

Facebook: Un litigiu cu Yahoo privind patentele poate avea impact financiar asupra companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yahoo! a dat în judecată Facebook în această lună, cu acuzaţia că încalcă patentele sale în domeniul publicităţii, reţelei de socializare, confidenţialităţii şi mesageriei, relatează Bloomberg.

Facebook nu a dat încă un răspuns oficial la această acţiune în justiţie.

"Acest litigiu este încă în fază preliminară. Dacă va avea loc un deznodământ nefavorabil, poate exista un impact material asupra afacerilor companiei, a situaţiei financiare şi a rezultatelor operaţionale", se arată într-un comunicat al Facebook.

Operatorul reţelei de socializare se confruntă cu mai multe procese legate de drepturile de proprietate intelectuală.

Facebook a cumpărat circa 60 de patente în SUA, la sfârşitul anului trecut, şi vrea să se protejeze prin creşterea portofoliului.

La începutul lunii martie, Facebook a cumpărat 750 de patente de la International Business Machines, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Yahoo!, cel mai mare portal web din SUA, a cerut Facebook să cumpere licenţe pentru tehnologie, aşa cum au făcut alte companii.

În documentele înaintate justiţiei, Yahoo! susţine că Facebook încalcă 10 patente şi a solicitat despăgubiri.

Facebook vrea să obţină 5 miliarde de euro prin intermediul unei oferte publice iniţiale care ar fi cea mai valoroasă efectuată vreodată de o companie de Internet.

Compania, cu venituri de aproape 4 miliarde de dolari anul trecut, ar putea avea o valoare de piaţă de 75-100 de miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici