Fed intenţionează să menţină politicile restrictive în 2023, deşi majorarea dobânzii va încetini

Oficialii din cadrul Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, au stabilit că trebuie încetinit ritmul majorării dobânzii de referinţă, dar s-au declarat îngrijoraţi de riscurile "percepţiei greşite" la nivel public asupra eforturilor de contracarare a inflaţiei.

409 afișări
Imaginea articolului Fed intenţionează să menţină politicile restrictive în 2023, deşi majorarea dobânzii va încetini

Potrivit informaţiilor despre derularea sesiunii din 13-14 decembrie 2022, publicate miercuri, oficialii din cadrul Rezervei Federale au salutat "progresele semnificative" înregistrate în ultimul an în acţiunile de reducere a inflaţiei, informează agenţia Reuters. "Cei mai mulţi participanţi au evidenţiat necesitatea de menţinere a flexibilităţii şi a opţiunilor în acţiunile de adoptare a unor politici mai restrictive", arată documentele, sugerând o posibilă majorare de doar 0,25% a dobânzii de referinţă în sesiunea programată pe 31 ianuarie şi 1 februarie 2023.

Oficialii Fed s-au declarat îngrijoraţi de riscurile "percepţiei greşite" la nivel public asupra eforturilor de contracarare a inflaţiei, astfel că niciunul nu a anticipat că ar fi necesară o reducere a ratei dobânzii de politică monetară în 2023.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat pe 14 decembrie 2022 majorarea dobânzii de referinţă cu 0,5%, până la intervalul 4,25%-4,5%. Rezerva Federală a reafirmat obiectivul de a obţine un "grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici