Florin Cîţu anunţă o nouă rectificare bugetară. Bugetul anului viitor va fi făcut de viitorul Guvern

  • Până la finele anului Guvernul va mai efectua o rectificare bugetară.
  • „Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislaţii”, a spus Cîţu.
  • Guvenrul a efectuat o rectificare bugetară la jumătatea lunii august.
579 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu anunţă o nouă rectificare bugetară. Bugetul anului viitor va fi făcut de viitorul Guvern

Florin Cîţu anunţă o nouă rectificare bugetară. Bugetul anului viitor va fi făcut de viitorul Guvern

Până la finele anului Guvernul va mai efectua o rectificare bugetară, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

„Mă uit la execuţia bugetară şi aşa cum sunt lucrurile acum va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului”, a spus ministrul. „Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislaţii”, a mai spus Cîţu, ca răspuns la întrebările legate de evoluţiile pensiilor, salariilor bugetare şi alocaţiilor pentru copii.

Ministrul spune că în condiţiile în care Guvernul îşi doreşte o consolidare fiscală, se aşteaptă ca agenţiaS&P să menţină actualul rating al ţării cu o perspectivă stabilă. „Mă aştept să treacă la perspectivă stabilă. O să vadă că ne dorim consolidare fiscală”, a spus ministrul.

Guvenrul a efectuat o rectificare bugetară la jumătatea lunii august.

În decembrie 2019 agenţia de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menţinând actualele ratinguri - BBB-/A-3. Următoarea reviziure este programată pentru luna decembrie a acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici