Florin Cîţu anunţă strategia pentru reducerea deficitului bugetar

  • Ministrul de Finanţei Florin Cîţu a declarat că deficitul bugetar va fi redus gradual
  • Valorile vor ajunge în 2021 la sub 3% din PIB
  • Comisiile parlamentare reunite i-au dat aviz negativ lui Florin Cîţu
333 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu anunţă strategia pentru reducerea deficitului bugetar

Florin Cîţu anunţă planul de reducere a deficitului bugetar. Am ales un ritm gradual de reducere

Ministrul de Finanţei Florin Cîţu a declarat, luni, că deficitul bugetar va fi redus gradual, astfel încât acesta va ajunge în 2021 sub 3% din PIB.

„Trecerea de la o politică fiscală prociclică către una neutră în cotextul în care economia globală este în încetinire poate avea consecinţe negative dacă faci mult prea repede lucrul ăsta, poate avea consecinţe negative pentru creşterea economică internă. Am ales un ritm gradual de reducere. Dacă vom avea anul acesta rezultate aşa cum am avut în ianuarie, veţi vedea că deficitul va scădea sub 3,6% anul ăsta şi va reveni sub3% anul viitor”, a explicat Florin Cîţu, luni la audierea în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

Ulterior audierii, aleşii din comisiile parlamentare reunite i-au dat aviz negativ lui Florin Cîţu.

Liberalul anunţa săptămâna trecută că România nu mai poate evita intrarea în procedura de deficit excesiv. Ministrul desemnat al Finanţelor a spus că Executivul european va declanşa procedura cel mai devreme în luna martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici