FMI este pregătit să asigure Greciei un ajutor financiar suplimentar

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este pregătit să asigure Greciei un ajutor financiar suplimentar dacă statul elen cere acest lucru, a declarat, joi, directorul departamentului european al Fondului, Antonio Borges.

126 afișări
Imaginea articolului FMI este pregătit să asigure Greciei un ajutor financiar suplimentar

FMI este pregătit să asigure Greciei un ajutor financiar suplimentar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă ar putea exista un nou pachet financiar pentru a ajuta Grecia să ducă la capăt programul de recuperare fiscală anunţat, Borges a afirmat că Fondul este deschis acestei posibilităţi.

"Grecia trebuie să adopte iniţiativa, însă până acum nu ne-a abordat. FMI este pregătit să ofere sprijin suplimentar, aceasta fiind politica instituţiei", a afirmat el.

Programul de ajutor financiar condiţionat de măsuri de austeritate a fost, probabil, cel mai bun lucru care se putea întâmpla Greciei, chiar dacă persistă îndoiala că obiectivele ar fi prea ambiţioase, a adăugat Borges.

FMI va decide în iunie dacă guvernul de la Atena va primi o tranşă de 12 miliarde de euro, parte a pachetului de ajutor financiar în valoare de 110 miliarde de euro primit de Atena anul trecut, la care participă şi Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici