Fondul Proprietatea cere instanţei anularea unei decizii de majorare a capitalului Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Nuclearelectrica (SNN), a cerut în instanţă anularea unei hotărâri a acţionarilor Nuclearelectrica din octombrie prin care s-a decis majorarea capitalului social prin emitere de acţiuni noi în valoare de 239 milioane de lei.

235 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea cere instanţei anularea unei decizii de majorare a capitalului Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea cere instanţei anularea unei decizii de majorare a capitalului Nuclearelectrica (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Statul controlează Nuclearelectrica printr-un pachet de 81,27% din acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea are 9,73% din titluri, iar restul se află în posesia altor acţionari.

"Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că în dată de 03.12.2014 Tribunalul Bucureşti a comunicat SNN cererea de chemare în judecată depusă de Fondul Proprietatea, acţionar al SNN care deţine o cota de 9,7268% din capitalul social al societăţii", se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul Proprietatea cere constatarea nulităţii absolute a hotărârii numărul 8 din AGA Nuclearelectrica din 6 octombrie prin care s-a aprobat, printre altele, majorarea "capitalului social al SNN cu aport în numerar în suma totală maximă de 239.172.630 lei, de la valoarea actuală de 2.817.827.560 lei la valoarea de 3.057.000.190 lei, prin emiterea unui număr maxim de 23.917.263 acţiuni noi, nominative, dematerializate, la un preţ de 10 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală (fără prima de emisiune)", informează compania.

Din cele 23,9 milioane de acţiuni, 19,437 milioane de titluri ar reprezenta aportul în numerar al statului român prin Ministerul Economiei - Departamentul pentru Energie, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă.

Cel mult 4,479 milioane de acţiuni noi vor fi oferite, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă, spre subscriere celorlalţi acţionari ai SNN în vederea menţinerii cotelor de participaţie.

"SNN are obligaţia de a depune întâmpinare în termen de 25 de zile de la comunicare. Tribunalul Bucureşti nu a stabilit un termen pentru dosar", se arată în comunicatul Nuclearelectrica.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au închis miercuri în urcare cu 0,1%, la 7,99 lei, preţ la care capitalizarea companiei se situează la 2,25 miliarde de lei (508,3 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici