Ford opreşte şi producţia de motoare la uzina din Craiova. Asamblarea B-Max se reia pe 20 noiembrie

Ford va opri în luna noimbrie şi producţia de motoare la Craiova, pentru o perioadă de opt zile lucrătoare, iar asamblarea modelului B-Max, în prezent sistată, va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie.

647 afișări
Imaginea articolului Ford opreşte şi producţia de motoare la uzina din Craiova. Asamblarea B-Max se reia pe 20 noiembrie

Ford opreşte şi producţia de motoare la uzina din Craiova. Asamblarea B-Max se reia pe 20 noiembrie (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Producţia de maşini este în prezent oprită, în baza programului de sistare a activităţii de 13 zile stabilit pentru luna octombrie, iar cea de motoare va reîncepe pe 18 noiembrie, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al companiei, Ana-Maria Timiş.

"Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova şi în noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea producţiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile în secţia de producţie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă pentru vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule", a precizat reprezentantul Ford.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, pe perioada zilelor de întrerupere a producţiei angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Reprezentanţii Ford România au anunţat la finele lunii septembrie că vor opri producţia de maşini pentru 13 zile, în luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piaţa externă, şi că sunt posibile decizii similare şi pentru lunile noiembrie şi decembrie, dacă piaţa auto va continua să scadă.

Şi pentru septembrie Ford a anunţat o oprire de 7 zile a producţiei de autovehicule la Craiova.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele ford craiova

EcoBoost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici