Franţa vrea să atragă 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane în 2012

Franţa, principala destinaţie turistică a lumii, are ca obiectiv atragerea a 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane de turişi în 2012, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Laurent Fabius.

229 afișări
Imaginea articolului Franţa vrea să atragă 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane în 2012

Franţa vrea să atragă 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul francez a promis la o conferinţă cu profesioniştii sectorului un nou început pentru turism, cu o îmbunătăţire a ofertei care să permită Franţei să facă faţă concurenţei crescute din partea altor destinaţii.

"Turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentând 12% din PIB-ul mondial şi peste 200 de milioane de locuri de muncă", a spus Fabius.

Fleur Pellerin, secretar de stat în Turism şi Comerţ Exterior, a spus că turismul nu este un subiect amuzant sau secundar, ci este la fel de important ca exporturile.

Pellin a făcut referire la cinci priorităţi ale strategiei în turism, respectiv promovarea mai bună a Franţei ca destinaţie, reducerea nemulţumirilor turiştilor, în special cele legate de obţinerea vizelor, regăsirea sensului de ospitalitate, având în vedere că de multe ori îndeplinirea serviciilor este confundată cu servilismul. Alte priorităţi sunt ofensiva pe Internet, care trebuie considerat noua realitate a turismului şi nu "lupul cel mai şi rău" şi susţinerea francezilor să plece în mai multe vacanţe.

Fabius a anunţat crearea a cinci poli de excelenţă, pentru ca operatorii din turism să se concentreze în jurul unor priorităţi comune, respectiv gastronomie şi vin, sport şi munte, ecoturism, turismul cultural şi turismul urban.

Între măsurile concrete avute în vedere de guvern se numără creşterea numărului de magazine deschise duminica în Paris, în zonele turistice intens frecventate, acesta fiind un subiect social sensibil, sau crearea de curse de taxi între Paris şi aeroportul Roissy, al doilea mare aeroport din Europa. De asemenea, este prevăzută înfiinţarea unor curse directe de transport între Roissy şi Paris, care să dureze 20 de minute.

Gara de Nord din Paris, cea mai mare din Europa, urmează să fie renovată în perioada 2014-2017, începând cu sala Eurostar, care este inferioară celei din Marea Britanie.

Alte măsuri pregătite sunt facilităţi de obţinere a vizelor, dezvoltarea accesului gratuit la Internet pe rutele turistice şi îmbunătăţirea sistemului de formare a profesioniştilor în turism.

Ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, a pledat pentru crearea unei noi oferte turistice în Franţa, unde un sfert dintre hoteluri au dispărut, de la jumătatea anilor 1990.

Numărul hotelurilor din Franţa a scăzut de la 22.600 în 1995 la 17.000 în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici