Fraţii Penescu redeschid hipermarketurile PIC

Reţeaua de hipermarketuri PIC, aparţinând fraţilor Penescu, redeschide magazinele, după ce le închisese pe rând începând din 2009 şi până în ianuarie anul acesta, în urma intrării în insolvenţă a firmei care le administra.

368 afișări
Imaginea articolului Fraţii Penescu redeschid hipermarketurile PIC

Cornel Penescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

În luna noiembrie a anului trecut, PIC a anunţat că a cerut intrarea în insolvenţă.

Reţeaua de hipermarketuri PIC numără cinci unităţi, situate în Piteşti, Craiova, Brăila, Oradea şi Călăraşi.

"Primul magazin din reţea care urmează a fi redeschis este cel din Craiova, urmând ca în aproximativ o lună şi jumătate să fie deschis şi magazinul din Piteşti. Am ales magazinul din Craiova pentru că este mai uşor de readus pe piaţa de retail, datorită faptului că acolo a funcţionat tot timpul magazinul Interhome. Practic, locaţia nu a fost închisă definitiv niciodată. Acest aspect ne permite o deschidere mai uşoară din punct de vedere tehnic a tuturor utilajelor şi structurilor aferente", a declarat, în comunicat, Claudia Rusu, directorul de marketing al firmei Muntenia Hipermarket, care administrează reţeaua PIC.

Noua firmă care va opera cele cinci magazine este Muntenia Hipermarket. Aceasta este deţinută în proporţii egale de Muntenia Grosaliment Trading şi Speedy Media News, ambele firme fiind controlate de Dumitru Penescu şi Valentina Penescu.

"Referitor la situaţia de insolvenţă de la firma PIC, îi asigurăm pe toţi colaboratorii noştri că aceasta este administrată judiciar de cea mai puternică firmă de pe piaţa din România, PricewaterhouseCoopers, o firmă cu bogată experienţă în domeniu", a mai spus Claudia Rusu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici