General Motors a devenit cel mai mare producător auto din lume. Cine urmează în top

General Motors (GM) a vândut în trimestrul al doilea mai multe automobile decât rivalul japonez Toyota şi a preluat poziţia de cel mai mare producător auto la nivel mondial, subliniind revenirea industriei americane după măsurile ample de restructurare din ultimii ani.

3220 afișări
Imaginea articolului General Motors a devenit cel mai mare producător auto din lume. Cine urmează în top

General Motors a devenit cel mai mare producător auto din lume. Cine urmează în top (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, vânzările GM a comercializat în trimestrul al doilea 2,49 milioane de automobile, urmat de Toyota cu 2,48 milioane unităţi şi Volkswagen cu 2,39 milioane, transmite Bloomberg.

GM şi Ford Motor Co. au anunţat în ultimele zile rezultate financiare peste aşteptările pieţei pentru trimestrul al doilea, în timp ce Toyota a raportat vânzări în scădere, reflectând reducerea cererii din Japonia.

În prima jumătate a anului, Toyota a reuşit să-şi conserve poziţia de lider, cu 4,91 milioane autovehicule comercializate, urmată de GM cu 4,85 milioane şi Volkswagen cu 4,7 milioane, potrivit datelor prezentate de companii.

Toyota estimează pentru acest an vânzări de aproape 10 milioane unităţi, prag care nu a fost depăşit niciodată de vreun producător auto.

Constructorii auto japonezi beneficiază de deprecierea puternică a yenului din ultimele luni, care sprijină exporturile. Analiştii estimează că profitul Toyota a crescut cu 48% în trimestrul al doilea, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Yenul a scăzut în acest an cu peste 12% faţă de dolar, la 100 yeni/dolar, iar economiştii anticipează un curs de 105 yeni/dolar în trimestrul al patrulea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici