Grecia nu poate încasa amenzi de 7,6 miliarde de euro din cauza incapacităţii autorităţilor fiscale

Grecia are de încasat amenzi impuse de justiţie în valoare de 7,6 miliarde euro, potrivit datelor anunţate de autorităţi, dar nu le poate colecta din cauza reducerii numărului de angajaţi ai Fiscului, prin plecări şi pensionări, precum şi a lipsei de aplicaţii electronice care să susţină procesul.

143 afișări
Imaginea articolului Grecia nu poate încasa amenzi de 7,6 miliarde de euro din cauza incapacităţii autorităţilor fiscale

Grecia nu poate încasa amenzi de 7,6 miliarde de euro din cauza incapacităţii autorităţilor fiscale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma prezentată de Secretariatul General pentru Sisteme Informatice, echivalentă cu 4% din PIB, reprezintă totalul amenzilor impuse de tribunale, în urma proceselor pierdute de contribuabili, şi rămase încă necolectate, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Justiţia a decis că statul trebuie să încaseze amenzi de 8,22 miliarde de euro, dar nu a reuşit să strângă decât 615 milioane de euro, peste 7,5% din total.

Eşecul este datorat slăbirii sistemului de colectare de taxe, prin plecări ale angajaţilor şi lipsa de aplicaţii electronice, notează cotidianul.

În prezent, sunt în desfăşurare în justiţie alte 170.000 de procese legate de taxe, iar statul speră să primească dreptul de a încasa venituri totale de 30 de miliarde de euro. Autorităţile s-au angajat faţă de creditorii internaţionali să încheie toate procesele până în iulie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici