Grupul japonez Nidec a finalizat preluarea ANA IMEP, care devine Nidec Motor Corporation Romania

ANA IMEP Piteşti, fabrica de motoare deţinută anterior de familia Copos, a finalizat procesul de vânzare către grupul japonez Nidec, producătorul urmând să îşi schimbe numele în Nidec Motor Corporation Romania.

4246 afișări
Imaginea articolului Grupul japonez Nidec a finalizat preluarea ANA IMEP, care devine Nidec Motor Corporation Romania

Grupul japonez Nidec a finalizat preluarea ANA IMEP, care devine Nidec Motor Corporation Romania

“ANA IMEP finalizează astăzi o tranzacţie fundamentală pentru viitorul său ca jucător pe piaţa globală a producătorilor de motoare electrice. După 20 de ani, suntem mândri de ceea ce am realizat şi deosebit de fericiţi că am asigurat un viitor puternic pentru companie, dar şi pentru întreaga economie locală. Această tranzacţie va deveni un punct de reper şi pentru comunitatea locală din Piteşti care va beneficia de noi locuri de muncă şi de perspective profesionale de interes pentru tinerii absolvenţi din oraş şi din localităţile învecinate. Nu în ultimul rând, tranzacţia vine ca o recunoaştere a excelenţei profesioniştilor din cadrul ANA IMEP şi a activităţii lor de-a lungul timpului”, spun reprezentanţii managementului companiei.

Tranzacţia a vizat un pachet de 94.8% din acţiunile ANA IMEP, în urma ei compania din Piteşti devenind o subsidiară a grupului nipon. În contextul acestei strategii de dezvoltare, ANA IMEP devine o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation.

Compania are 288 de angajaţi şi vânzări de 14,8 milioane euro anul trecut. Grupul Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii. În plus, Nidec intenţionează să dezvolte IMEP şi ca centru de inginerie şi de servicii centralizate, furnizând astfel produse şi servicii cu valoare adăugată mai mare pentru întregul grup.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici