Grupul Volkswagen este interesat de preluarea Fiat Chrysler

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a discutat cu proprietarii Fiat Chrysler Automobiles achiziţia producătorului auto italian, potrivit revistei Manager Magazin.

564 afișări
Imaginea articolului Grupul Volkswagen este interesat de preluarea Fiat Chrysler

Grupul Volkswagen este interesat de preluarea Fiat Chrysler

Proprietarii Fiat vor să-şi concentreze resursele asupra brandului Ferrari şi să renunţe la afacerile trandiţionale din industria auto, au declarat surse apropiate situaţiei pentru publicaţia germană.

Acţiunile Fiat au crescut cu 5% ca urmare a acestei informaţii, în timp ce titlurile Volkswagen au consemnat un declin de 1,5%.

Reprezentanţi ai Volkswagen şi Fiat au refuzat să comenteze. De asemenea, holdingul Exor, al familiei Agnelli, care controlează 30% din acţiunile Fiat, nu a comentat.

Proprietarii celor două companii sunt încă departe de a ajunge la un acord asupra unui eventual preţ, a scris Manager Magazin.

Volkswagen speră că, prin achiziţia Fiat Chrysler, va putea folosi reţeaua de distribuţie a Chrysler în SUA pentru a-şi rezolva propbelmele de vânzări pe piaţa americană. Grupul german are vânzări sub aşteptări în SUA, a doua piaţă auto după mărime în lume.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat în luna martie că grupul nu are planuri pentru noi achiziţii, întrucât se concentrează pe integrarea celor 12 branduri auto pe care le deţine.

Volkswagen, care avea la sfârşitul primului trimestru rezerve de aproape 18 miliarde de euro, şi-a exprimat în mod repetat interesul pentru brandul Alfa Romeo al Fiat, în pofida respingerii ferme a propunerilor de către conducerea companiei italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici