Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 şi îl trimite oficial Comisiei Europene

Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileşte modul de utilizare a fondurilor europene, şi îl va transmite în mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anunţat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

184 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 şi îl trimite oficial Comisiei Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că este vorba de "prima versiune oficială" a Acordului şi şi-a exprimat speranţa că documentul va fi semnat în maximum trei luni, perioadă în care oficialii de la Bruxelles pot transmite observaţiile necesare.

Acordul stabileşte mai multe priorităţi de finanţare, respectiv competitivitatea, oamenii şi societatea, infrastructura, resursele, administraţia şi guvernarea.

Alocările propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operaţional privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operaţional Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontalieră, 8 miliarde euro pentru Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

Teodorovici a arătat că nu este convenită încă alocarea pentru Programul Operaţional Pescuit, iar, în funcţia de perfomanţa în absorbţie, România are o rezervă de 1,82 miliarde euro pe care o poate accesa.

Ministrul a mai arătat că, în luna mai, vor fi transmise formal CE şi documentele privind programele operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici