Guvernul a aprobat comasarea RADET cu ELCEN. Oprescu se va întâlni cu Ponta la Palatul Victoria

Guvernul a aprobat, miercuri, prin memorandum, comasarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), astfel încât activităţile de producţie şi distribuiţie să fie integrate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

1228 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat comasarea RADET cu ELCEN. Oprescu se va întâlni cu Ponta la Palatul Victoria

Guvernul aprobă comasarea RADET cu ELCEN. Ponta se va întâlni cu Oprescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a venit la Palatul Victoria, pentru a se întâlni cu premierul Victor Ponta.

ELCEN este controlată de compania de stat Termoelectrica, iar RADET funcţionează în subordinea Primăriei Capitalei.

Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termică a Capitalei prin preluarea ELCEN de către municipalitate a fost aprobat în noiembrie anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Solicitarea municipalităţii este ca toate cele cinci CET-uri să fie trecute în domeniul public al Capitalei, împreună cu activele şi pasivele aferente.

Serviciul vizează producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizată cu energie termică.

În ceea ce priveşte datoriile existente ale RADET la ELCEN, în momentul în care acest serviciu va reuni cele două instituţii, patrimoniul va deveni comun, iar acestea se vor "stinge de drept".

Neplata la termen a facturilor emise de ELCEN către RADET a dus la strângerea unor datorii, dar şi a unor majorări de întârziere care, în 30 octombrie, erau în valoare 2,24 miliarde lei, din care 1,44 miliarde lei reprezentau datoria principală, iar restul reprezentau penalizări de întârziere.

Vineri, Oprescu a declarat că i-a solicitat premierului Victor Ponta, în noiembrie 2012, să deruleze o anchetă privind situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi că acţiunea este în curs de finalizare.

El a mai afirmat că speră ca în şedinţa de miercuri a Guvernului să fie discutat un memorandum privind comasarea RADET cu ELCEN, astfel încât activităţile de producţie şi distribuţie să fie integrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici