Guvernul Ungariei, încrezător că aeroportul Budapesta va fi deţinut majoritar de stat în câteva zile

Guvernul Ungariei este încrezător că aeroportul internaţional Ferenc Liszt va fi din nou deţinut majoritar de către stat în decurs de câteva zile, a anunţat premierul maghiar Viktor Orban, potrivit Daily News Hungary, citat de Ziarul Financiar.

1267 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei, încrezător că aeroportul Budapesta va fi deţinut majoritar de stat în câteva zile

În acelaşi timp, guvernul va decide în scurt timp cu privire la infrastructura de transport către şi dinspre aeroport, a adăugat acesta.

Aeroportul din Budapesta poate deveni unul dintre principalele huburi de mărfuri ale Europei, iar guvernul maghiar vrea să-l aibă în proprietate.

Ungaria este pe cale să finalizeze achiziţia de ordinul miliardelor de dolari în pofida unei situaţii fiscale dificile, notează Bloomberg.

Guvernul va cumpăra iniţial 80% din hub, conglomeratul francez Vinci preluând restul, a declarat ministrul maghiar al economiei Marton Nagy. Acesta a reiterat planurile ca Qatar Invesment Authority să se alăture consorţiului mai târziu. Oficialul maghiar a refuzat să dea detalii cu privire la preţul de achiziţie.

Achiziţia se înscrie într-o campa­nie mai amplă de creştere a deţinerii statului maghiar în cadrul unor active strategice, aeroportul fiind conside­rat cel mai preţios activ pentru indus­triile turismului şi logisticii.

La începutul săptămânii, Orban a anunţat că achiziţia este o chestiune de „zile“, deşi Nagy anunţase că vor fi necesare probabil câteva săptă­mâni pentru finalizarea detaliilor juridice.

Guvernul tânjeşte de mult după aeroport, dar a fost obligat să aban­doneze o încercare anterioară de pre­luare din lipsă de lichidităţi. Situaţia fiscală este în continuare dificilă, deficitul bugetar pe primul trimestru ridicându-se la 6,5 miliarde de dolari.

Guvernul va fi obligat să amâne unele investiţii, însă acest lucru nu va afecta achiziţia aeroportului, a declarat Nagy.

Şi ciocolata Boci se întoarce din mâini străine în inimile ungurilor, notează Daily News Hungary.

După trei decenii, renumitele mărci de dulciuri şi ciocolată ma­ghiare Boci vor fi din nou deţinute de unguri după ce Cerbona va finaliza achiziţia acestora de la Nestle.

Aceste branduri iubite, deţinute de compania elveţiană din perioada privatizărilor, au fost achiziţionate îm­preună cu renumita companie de dulciuri Szerencs.

Din rândurile pro­duselor companiei, ciocolata Boci este una dintre cele mai timpurii şi apreciate creaţii.

În ultima vreme, în Ungaria s-a conturat un trend în care branduri iniţial locale dar ulterior achiziţio­nate de entităţi străine după schim­ba­rea de regim revin în proprietate locală în sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici