Video Guvernul va continua politica de sprijinire a industriei auto

Executivul va continua în acest an politica de sprijinire a industriei auto, atât prin programul Rabla, cât şi prin acordarea de garanţii guvernamentale şi ajutoare de stat, a declarat marţi premierul Emil Boc, în conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry.

19 afișări

El a arătat că prin Rabla au fost distribuite până în prezent 103.000 de tichete de casare a maşinilor uzate pentru persoane fizice, precum şi aproximativ 400 de vouchere pentru firme, urmând ca Executivul să suplimenteze în şedinţa de miercuri fondurile alocate programului pentru încă 50.000 tichete.

Potrivit premierului până în prezent au fost cumpărate prin programul Rabla un număr de 12.300 maşini noi, dintre care aproximativ jumătate produse în România.

Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a mai fost suplimentat, la jumătatea lunii martie, de Guvern cu 190 milioane lei, pentru achiziţionarea unui număr suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea maşinilor uzate.

Fondul a fost suplimentat după ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-şi casează maşinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", care ar fi trebuit să ajungă pentru întregul an, au fost epuizate.

Ediţia 2010 a programului "Rabla" a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi.

Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunţa la momentul lansării că speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici