Hong Kong, cea mai scumpă piaţă imobiliară: Casă de 600 metri pătraţi, vândută pentru 95 milioane de dolari

Grupul Hutchinson Whampoa, controlat de miliardarul Li Ka-shing, cel mai bogat om din Asia, a vândut o casă de 638 metri pătraţi în Hong Kong pentru 95 milioane de dolari, a doua cea mai mare tranzacţie de acest fel derulată vreodată în metropolă,.

115 afișări
Imaginea articolului Hong Kong, cea mai scumpă piaţă imobiliară: Casă de 600 metri pătraţi, vândută pentru 95 milioane de dolari

Li Ka-shing (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Proprietatea face parte dintr-un complex rezidenţial dezvoltat în zona exclusivistă Victoria Peak, transmite Bloomberg

Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa proprietăţilor rezidenţiale din Hong Kong a avut loc în 2011, când o casă din aceeaşi zonă a fost vândută pentru peste 100 milioane de dolari, potrivit datelor Colliers International.

Autorităţile din Hong Kong au impus, începând din anul 2010, taxe suplimentare pe tranzacţiile cu proprietăţi imobiliare, şi a luat măsuri pentru restrângerea creditării ipotecare, în încercarea de a reduce preţurile locuinţelor pe cea mai scumpă piaţă din lume.

Începând din luna februarie, taxa de timbru percepută de guvernul din Hong Kong pe toate tranzacţiile imobiliare de peste 258.000 dolari SUA a fost majorată la 8,5%. În luna octombrie a anului trecut, autorităţile au introdus o taxă suplimentară de 15% pe toate achiziţiile de locuinţe efectuate de entităţi din străinătate - persoane fizice sau juridice.

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux din Hong Kong sunt în scădere de la începutul anului şi vor coborî cu 3% în trimestrul al patrulea, cu cele mai puţine tranzacţii din ultimii 20 de ani, potrivit estimărilor Cushman & Wakefield.

"În aceste condiţii, oricine este dispus să plătească un asemenea preţ pentru o proprietate o cumpără pentru uz propriu. Cu toate aceste taxe suplimentare, sunt şanse foarte mici să faci bani investind în proprietăţi", comentează pentru Bloomberg un analist Colliers.

Potrivit datelor Savills, preţurile proprietăţilor de lux din Hong Kong au scăzut cu 3,2% în prima jumătate a anului şi vor afişa un declin de 5% în al doilea semestru.

Anul trecut, un executiv din Hong Kong a scos la vânzare un loc de parcare petru 640.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici