Ialomiţianu: În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, miercuri, că în momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile, iar Guvernul trebuie să dea bani pentru investiţii.

966 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile

Gheorghe Ialomiţianu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat despre analiza Reuters conform căreia premierul Emil Boc a fost un elev model al austerităţii predate de FMI, dar turbulenţele globale de pe pieţe, creşterea economică slabă şi privatizările întârziate l-ar putea forţa "să taie mai adânc", deşi anul viitor va fi unul electoral, Ialomiţianu a spus că România a luat măsuri bune şi crede că multe ţări din Uniunea Europeană ar fi trebuit să ia unele măsuri de reducere a deficitului bugetar aşa cum a făcut România.

Întrebat dacă ar mai trebui făcute tărieri, ministrul Finanţelor a spus: "România, în momentul de faţă, nu trebuie să-şi mai reducă cheltuielile. Surplusul acela de venituri să-l dea pentru investitori".

Ialomiţianu a mai spus că România are creştere economică şi acest fapt "este un lucru foarte bun", iar guvernul Boc trebuie "să dea bani pentru investiţii cât mai mult, pentru a asigura creştere economică şi să nu se meargă pe stimularea consumului, cum s-a întâmplat în 2007-2008".

"Eu cred că lucrul cel mai important este să dăm bani pentru investiţii în vederea creării locurilor de muncă. Ne bazăm pe toţi investitorii străini de bună credinţă", a mai spus ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici