Ialomiţianu: Scumpirea carburanţilor era în planul producătorilor. ANAF şi Consiliul Concurenţei să verifice dacă nu se încalcă legea

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a spus joi la Camera Deputaţilor că scumpirea carburanţilor nu este justificată, cerând ca ANAF şi Consiliul Concurenţei să continue verificările pentru a vedea dacă nu sunt încălcări ale legii, potrivit Gândul.

24 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Scumpirea carburanţilor era în planul producătorilor. ANAF şi Consiliul Concurenţei să verifice dacă nu se încalcă legea

Ialomiţianu: Scumpirea carburanţilor era în planul producătorilor. ANAF şi Consiliul Concurenţei să verifice dacă nu se încalcă legea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat de presă, în Camera Deputaţilor, ce părere are despre scumpirile din ultima perioadă, Ialomiţianu a răspuns că acestea se datorează atât faptului că firmele de profil le aveau deja în plan cât şi faptului că modul de privatizare a companiilor de pe piaţa petrolului nu a fost unul avantajos pentru români, spune Gândul.

"Este un lucru rău că se majorează preţurile, pentru că aceste majorări nu sunt justificate. Mulţi producători au spus că din cauza accizelor. Eu cred că producătorii aveau în plan majorarea preţurilor", a declarat şeful Finanţelor. Ministrul a precizat că "Aceste majorări vin şi din cauza modului de privatizare, pentru că privatizarea s-a făcut incorect, după cum a declarat şi domnul premier Emil Boc".

Cu privire la măsurile pe care le poate lua statul pentru a stopa valul de scumpiri, Ialomiţianu susţine că singure pârghii ale Guvernului în ceea ce priveşte piaţa carburanţilor sunt organele de control, politica de preţuri fiind liberă.

"Cer ANAF şi Consiliului Concurenţei să îşi continue verificările pentru că aceste preţuri sunt majorate în mod nejustificat. Să vedem dacă nu sunt şi unele încălcări ale legii", a precizat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici