Încetinirea economică determină Germania să treacă la reduceri de cheltuieli

Coaliţia aflată la guvernare în Germania a convenit reducerea cheltuielilor şi împrumuturilor executivului pentru anul următor, chiar dacă Ministerul Economiei a avertizat asupra unei noi încetiniri a economiei.

220 afișări
Imaginea articolului Încetinirea economică determină Germania să treacă la reduceri de cheltuieli

Încetinirea economică determină Germania să treacă la reduceri de cheltuieli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul trecut prin Bundestag de către partidele din coaliţie va reduce deficitul bugetar şi va menţine Germanie pe traiectoria de a-şi atinge ţina autoimpusă pentru un buget echilibrat, conform Financial Times.

Cheltuielile totale vor coborî cu circa 3%, la 302 miliarde de euro, faţă de anul în curs, iar deficitul bugetar va fi redus de la 18,8 miliarde de euro la 17,1 miliarde de euro.

Chiar dacă bugetul Germaniei include şi măsuri care ar putea asigura o stimulare modestă a consumului, va fi întâmpinat, probabil, cu dezamăgire de către alte state din zona euro, care aşteaptă de la cea mai mare şi mai solidă economie europeană măsuri de susţinere a creşterii economice în Europa.

Ministerul Economiei a avertizat că activitatea economică va fi considerabil mai slabă în perioada de iarnă, după ce datele prezentate recent au arătat declinul comenzilor industriale şi a exporturilor.

Negociatorii pentru buget ai executivului german au afirmat că, prin introducerea unei discipline bugetare stricte, Germania pune în practică ceea ce recomandă partenerilor europeni. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici