Indicatorii din China arată o înrăutăţire a perspectivelor economice ale ţării

Datele din China arată o înrăutăţire a perspectivelor economice, indicatorul privind intenţiile de achiziţii ale managerilor de companii coborând în iunie la cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, relatează CNBC.

312 afișări
Imaginea articolului Indicatorii din China arată o înrăutăţire a perspectivelor economice ale ţării

Indicatorii din China arată o înrăutăţire a perspectivelor economice ale ţării (Imagin: Shutterstock)

Evoluţia negativă a acestui indicator va alimenta speculaţiile că banca centrală chineză va lua noi măsuri pentru relansarea activităţilor economice.

Potrivit analiştilor, încetinirea creşterii exporturilor, a producţiei industriei prelucrătoare şi a investiţiilor în active fixe ar putea atrage a doua mare economie a lumii în cel mai grav declin al avansului PIB din ultimii 13 ani.

Performanţele slabe ale economiei în lunile aprilie şi mai au determinat banca centrală a Chinei să reducă dobânda de politică monetară, în iunie, pentru prima oară de la sfârşitul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici