Indicele Dow Jones depăşeşte pentru prima dată pragul de 20.000 de puncte

Indicele Dow Jones a trecut miercuri pragul de 20.000 de puncte pentru prima dată, în contextul în care mai mulţi indici importanţi ai burselor din Statele Unite au consemnat noi recorduri.

4544 afișări
Imaginea articolului Indicele Dow Jones depăşeşte pentru prima dată pragul de 20.000 de puncte

Indicele Dow Jones depăşeşte pentru prima dată pragul de 20.000 de puncte

Indicele mediu Dow Jones a crescut cu 138 de puncte, atingând maximul de 20.051,29 puncte în această seară.

Avansul de după instalarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, este stimulat de speculaţiile conform cărora politica economică a noului regim va impulsiona creşterea.

Dow Jones este cel mai mediatizat indice bursier pe plan mondial. Din el fac parte cele mai performante 30 de companii americane, dintre care amintim 3M, Boeing, Microsoft, Coca-Cola, General Electric, Hewlett Packard, IBM, McDonald's, Walt Disney sau Intel.

De-a lungul timpului, Dow Jones a crescut constant, oscilând până în 2007 la cotaţii de peste 10.000 de puncte, însă turbulenţele financiare din anii crizei l-au coborât până la 8.500 de puncte. Ulterior, Dow Jones şi-a reluat creşterea, ajungând la maximul de 20.000 de puncte consemnat miercuri. Pragul de 19.000 de puncte fusese atins, în premieră, pe 22 noiembrie 2016.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici