Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Ponta, pentru "consultări" cu noul Guvern

Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a venit la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, reprezentanţi ai ambasadei americane declarând pentru MEDIAFAX că întâlnirea face parte "dintr-o rundă de consultări" cu noul Guvern.

888 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Ponta, pentru "consultări" cu noul Guvern

Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Ponta, pentru "consultări" cu noul Guvern

În luna decembrie, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

"Este o întâlnire de rutină pentru a discuta subiecte bilaterale de interes comun şi face parte dintr-o rundă de consultări cu noul Guvern", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţi ai ambasadei americane.

În luna noiembrie, premierul Ponta a transmis investitorilor americani, în cadrul unei întâlniri avute cu membri ai American Romanian Business Council, că atmosfera generală legată de investiţii este favorabilă, în pofida schimbărilor politice, şi i-a asigurat că este dispus să discute despre problemele acestora.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat atunci reprezentanţi ai companiilor americane prezente în România, precum Metlife, ExxonMobil, Chevron, ADM, AMGEN, Eli Lilly, Johnson&Johnson şi Smithfield Ferme.

În luna decembrie, premierul a declarat că negocierile cu Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, privind explorarea şi explotarea gazelor va reprezenta o zonă de interes pentru viitorul Guvern, adăugând că cel care are cel mai mult de pierdut dacă România scoate gaze de şist este Gazprom.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici