Instabilitatea politică şi contextul internaţional ar putea deprecia leul către un minim istoric - VIDEO

Leul ar putea coborî la un minim record faţă de euro din cauza instabilităţii politice din România, dar şi în contextul deteriorării cererii pentru active riscante pe fondul temerilor privind economia globală, potrivit unei analize a Brown Brothers Harriman & Co., preluată de Bloomberg.

55 afișări
Imaginea articolului Instabilitatea politică şi contextul internaţional ar putea deprecia leul către un minim istoric - VIDEO

Instabilitatea politică şi contextul internaţional ar putea deprecia leul către un minim istoric (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Cursul ar putea creşte la circa 4,4 lei/euro, potrivit estimărilor firmei de servicii financiare Brown Brothers Harriman & Co., apropiat de minimul record de 4,4012 lei/euro înregistrat pe 29 iunie.

"Pe fondul problemelor globale, ne aşteptăm ca acest curs să urce treptat în următoarele săptămâni. Am dori să adăugăm şi că instabilitatea politică este o problemă care probabil se va înrăutăţi", avertizează analiştii.

Bursele din Europa şi Asia sunt în scădere, la fel ca majoritatea valutelor tranzacţionate pe pieţele financiare internaţionale, în aşteptarea rapoartelor privind preţurile de pe piaţa rezidenţială americană şi încrederea consumatorilor din SUA. Datele vor influenţa încrederea investitorilor în procesul de relansare economică globală şi, implicit, vor afecta direcţia pieţelor.

Analiştii Brown Brothers Harriman & Co. amintesc de măsurile dure de austeritate şi de moţiunea de cenzură din iunie, prevestind deteriorarea situaţiei politice de la Bucureşti în această toamnă.

"Guvernul de coaliţie a rezistat la limită moţiunii de cenzură din iunie, care a vizat reducerile de salarii şi pensii, iar un nou astfel de vot a fost anunţat de opoziţie pentru această toamnă. Popularitatea guvernului s-a prăbuşit la minime record", scriu analiştii firmei de servicii financiare.

Video Stirileprotv.ro

Moneda naţională s-a depreciat accentuat în prima parte a şedinţei interbancare de marţi, pe fondul contextului internaţional nefavorabil, astfel că referinţa BNR a urcat cu 2,71 bani, la 4,2597 lei/euro, cea mai înaltă cotaţie de la 23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici