Ionel Dancă: Problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin modificarea Constituţiei

Problema pensiilor speciale nu poate fi rezolvată pe termen lung decât printr-o modificare a Constituţiei, în sensul în care principiul contributivităţii în acordarea pensiilor din sistemul public să fie instituit prin legea fundamentală, declară la RFI deputatul Ionel Dancă (Forţa Dreptei).

394 afișări
Imaginea articolului Ionel Dancă: Problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin modificarea Constituţiei

Ionel Dancă: Problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin modificarea Constituţiei

„Este nevoie de o reformă radicală, dură, a întregului sistem în ceea ce priveşte aşa-numitele pensii speciale, indiferent ce denumire au ele, că este indemnizaţie de serviciu, indemnizaţie pentru limită de vârstă sau diverse alte formule, dar din păcate, ce am văzut din consultările pe care le-a avut Ministerul Muncii cu specialiştii de la Banca Mondială şi aşa mai departe, cu contractele de consultanţă aferente acordate, nu a rezultat o formulă care să rezolve această inechitate socială flagrantă”, spune Ionel Dancă.

În opinia sa, „o reformă a sistemului de pensii speciale în momentul de faţă în România este aproape imposibilă, atât timp cât CCR şi magistraţii vor trebui să decidă în interes propriu dacă mai au dreptul ei înşişi la aceste pensii speciale sau nu”.

„Este o opinie personală, o rezolvare pe termen lung a modului în care se acordă aceste pensii speciale nu poate fi făcută decât printr-o modificare a Constituţiei, în sensul în care principiul contributivităţii în acordarea pensiilor din sistemul public să fie instituit prin Constituţie, astfel încât orice abatere sau derogare de la acest principiu să fie neconstituţională”, conchide deputatul Ionel Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici