Italia s-a împrumutat pentru prima oară sub noul guvern, cu dobânzi în scădere puternică

Italia s-a împrumutat luni pentru prima oară sub noul guvern condus de creştin-democratul Enrico Letta, atrăgând 6 miliarde de euro pe termen mediu şi lung, cu dobânzi în scădere puternică.

187 afișări
Imaginea articolului Italia s-a împrumutat pentru prima oară sub noul guvern, cu dobânzi în scădere puternică

Italia s-a împrumutat pentru prima oară sub noul guvern, cu dobânzi în scădere puternică

Trezoreria italiană a emis obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de euro cu maturitate în 2018 şi un randament de 2,84%, faţă de 3,65% la o vânzare similară de titluri din luna martie. Totodată, au fost emise obligaţiuni de 3 miliarde de euro cu maturitate în 2023 şi un randament de 3,94%, faţă de 4,66% luna trecută.

Randamentele au atins astfel cel mai redus nivel după octombrie 2010, potrivit Dow Jones.

Cererea a fost de 1,36 ori peste ofertă pentru obligaţiunile cu termen în 2018 şi de 1,42 ori oferta pentru cele cu maturitate în 2023.

"Contrastul dintre incertitudinile provocate de alegerile cu rezultat indecis din februarie şi încrederea foarte mare care a susţinut obligaţiunile este frapant", a declarat Nicholas Spiro, analist la compania Spiro Sovereign Strategy.

El a adăugat că deconectarea pieţei obligaţiunilor de economia reală se va accentua probabil în zilele şi săptămânile următoare.

Creştin-democratul de stânga Enrico Letta şi noii membri ai cabinetului italian au depus duminică jurământul la Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei, după două luni de incertitudini politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici