Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

Managerii companiilor estimează pentru perioada mai - iulie creşterea activităţii în toate sectoarele economice - industria prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al Institutului Naţional de Statistică (INS).

89 afișări
Imaginea articolului Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +20%).

"În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru fabricarea băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +56%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează creştere moderată, soldul conjunctural fiind de +9% pe total industrie prelucrătoare", se arată într-un comunicat al INS.

Şi în construcţii se va înregistra o majorare a producţiei (sold conjunctural +24%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +19%). Managerii estimează un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%) şi stabilitatea preţurilor (sold conjunctural +3%).

În comerţul cu amănuntul, firmele mizează de asemenea pe dezvoltarea activităţii economice (sold conjunctural +35%) şi a comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +22%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +25%) şi stabilitatea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +5%).

Conform estimărilor din luna mai, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). Numărul de salariaţi va creşte uşor (sold conjunctural +7%), iar preţurile vor stagna (sold conjunctural +1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici