Marea Britanie este în pragul unei noi runde de recesiune

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,3% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de cel anterior, scădere mai abruptă faţă de estimările analiştilor, cauzată de dispariţia efectului Jocurilor Olimpice şi de declinul producţiei miniere.

408 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie este în pragul unei noi runde de recesiune

Marea Britanie este în pragul unei noi runde de recesiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scăderea PIB anunţată vineri de institutul de statistică de la Londra este mai abruptă faţă de contracţia de 0,1% anticipată de analişti, transmite Bloomberg.

Marea Britanie se regăseşte astfel în pragul celei de-a treia runde de recesiune din ultimii 4 ani, ninsorile abundente de la începutul acestui an amplificând posibilitatea unei noi scăderi a PIB în primul trimestru din 2013.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a declarat anterior că instituţia va derula la nevoie o nouă rundă de măsuri de stimulare a economiei.

Sectorul serviciilor a stagnat faţă de trimestrul al treilea, deşi cheltuielile guvernului pentru servicii au scăzut cu 0,7%, cea mai abruptă scădere din trimestrul al doilea al anului 2008.

Raportat la perioada corespunzătoare a anului anterior, PIB-ul Marii Britanii a stagnat. Creşterea economică a fost zero pe ansamblul anului trecut, faţă de plus 0,9% în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici