Mediafax Talks about Romanian Agriculture pune în discuţie sursele de finanţare pentru agricultură

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, va analiza împreună cu producătorii agricoli fondurile disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi alte surse de finanţare şi soluţii de modernizare a agriculturii româneşti, la Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

38 afișări
Imaginea articolului Mediafax Talks about Romanian Agriculture pune în discuţie sursele de finanţare pentru agricultură

Mediafax Talks about Romanian Agriculture pune în discuţie sursele de finanţare pentru agricultură

Conferinţa organizată de Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, va avea loc joi, 22 iulie, de la ora 10.00, la Hotel Howard Johnson, sala Platinum.

Pe lângă ministrul Mihail Dumitru, evenimentul îi va avea ca lectori pe: Valeriu Tabără - preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Veronica Toncea - director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural, Radu Gheţea - preşedintele CEC Bank, Viorel Matei - preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Nicolae Sitaru - preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi Sorin Minea - preşedintele Romalimenta.

Speakerii vor aduce în dezbatere cuantumul fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - instrumentul prin care România poate accesa bani europeni până în 2013 pentru proiecte de modernizare a exploataţiilor sau pentru renovarea satelor -, precum şi posibilitatea ca o parte din fondurile Programului să fie realocate în acest an pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele afectate de inundaţii.

Politica Agricolă Comună la nivelul Uniunii Europene, dar şi creşterea competitivităţii produselor româneşti pe pieţele europene sunt alte teme de dezbatere ale conferinţei.

De asemenea, participanţii vor pune în discuţie efectele creşterii TVA asupra agriculturii, accesul la credite bancare al agricultorilor şi garanţiile disponibile pentru producătorii agricoli.

La fel ca prima ediţie Mediafax Talks about Romanian Agriculture, desfăşurată anul trecut, conferinţa va reuni reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producători şi procesatori, bancheri, directori ai societăţilor de leasing şi de asigurări, consultanţi şi importatori de maşini şi utilaje agricole.

Evenimentul are ca parteneri CEC Bank, Oscar Downstream, Fondul de Garantare a Creditului Rural şi DuPont şi se desfăşoară cu sprijinul FNPAR.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici