Microsoft lansează noi smartphone-uri

Grupul american Microsoft a lansat, luni, nouă modele de smartphone-uri care folosesc sisteme de operare Windows, în încercarea de a recâştiga din cota de piaţă pierdută în favoarea Apple şi Google.

33 afișări
Imaginea articolului Microsoft lansează noi smartphone-uri

Microsoft lansează noi smartphone-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, speră ca noile smartphone-uri, care vor fi produse de Samsung, LG, HTC şi Dell, vor oferi o poziţie solidă grupului pe piaţa telefoniei mobile.

Terminalele, care vor fi disponibile într-o primă fază în reţeaua din SUA a AT&T, seamănă ca aspect cu iPhone-urile produse de Apple, beneficiind de ecrane în culori vii, acces rapid pentru email, internet, muzică şi alte aplicaţii.

Unii analişti consideră că aceste modele reprezintă ultima şansă a Microsoft de a-şi prinde din urmă rivalii pe piaţa smartphone-urilor.

Telefoanele urmează să fie disponibile în până la 60 de reţele de telecomunicaţii din maxim 30 de ţări, a afirmat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

Primul smartphone va fi distribuit de AT&T începând din 8 noiembrie şi va costa 200 de dolari, a anunţat şeful diviziei pentru pieţe de consum şi reţele mobile de la AT&T, Ralph de la Vega.

Microsoft are o cotă de piaţă de 5% pe segmentul smartphone-urilor, potrivit firmei de cercetare Gartner, comparativ cu 9% în urmă cu un an. Sistemele Android produse de Google controlează 17% din piaţă, faţă de numai 2% în 2009.

Gartner estimează o creştere rapidă a vânzărilor pe piaţa de profil în acest an, respectiv de 56%, la 270 de milioane de unităţi. În comparaţie, piaţa PC-urilor ar urma să urce cu 19%, la 368 de milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici