Ministrul Economiei caută „Femeia Antreprenor”. A început depunerea proiectelor

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a transmis, vineri, că a discutat cu reprezentantele Patronatului European al Femeilor de Afaceri despre programul „Femeia Antreprenor”, intenţia fiind de a începe sesiunea de depunere de proiecte la jumătatea lunii mai.

1446 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei caută „Femeia Antreprenor”. A început depunerea proiectelor

Ministrul Economiei caută „Femeia Antreprenor”. A început depunerea proiectelor

„Împreună cu reprezentantele Patronatului European al Femeilor de Afaceri am discutat despre programul Femeia Antreprenor. Un program aşteptat de către doamnele antreprenor, care este la cea de-a doua ediţie. Au fost propuneri concrete de imbunătăţire a ghidului şi grilei de punctaj, pentru că acest program se află în faza de consultare. Intenţia noastră este de a incepe sesiunea de depunere de proiecte la jumătatea lunii mai”, spune Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei.

Potrivit ministrului, este nevoie de programe de tip Start Up Nation şi Femeia Antreprenor pentru că ultimul raport al Global Entrepreneurship Monitor arată că în România doar 5,9% dintre români au început o afacere nouă, plasându-ne pe locul 38 din 46 de economii analizate.

În acelaşi timp, tot acest raport spune că oportunităţile favorabile mediului de afaceri ne plasează pe locul 25 din 46, „deci există potenţial şi atunci impulsul dat de programele guvernamentale poate fi cel determinant pentru începerea unei cariere în antreprenoriat”.

„În plus, dacă analizăm topul celor mai mari 100 companii din România constatăm ca doar şase sunt conduse de femei în ciuda statisticilor care arată că rezultatele financiare ale firmelor conduse de doamne sunt comparabile şi chiar mai bune decât ale companiilor conduse de domni”, a mai spus Oprea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici